Fadhilah Wirid Surah Al-Waqiah

1.Barangsiapa membaca surat Al-Waqiah pada setiap hari dan malam sebanyak 40 kali, selama 40 hari pula, maka Allah rezekinya mengalir terus dari berbagai penjuru.

2.Berpuasa selama seminggu dimulai pada hari Jumaat. Setiap selesai sholat fardhu bacalah Surat Al-Waqiah ini sebanyak 25 kali hingga sampai malam Jumaat berikutnya. Pada malam Jumaat berikutnya,selepas sholat Maghrib bacalah surah ini sebanyak 25 kali, selepas sholat Isya bacalah surah ini 125 kali diikuti dengan sholawat Nabi1000 kali. Setelah selesai amalan, hendaklah memperbanyakkan sedekah. Kemudian jadikan surah ini amalan rutin pada waktu pagidan petang. Insya Allah rezeki akan mengalir seperti air bah.

3.Berpuasa selama 7 hari, di mulai pada hari Jumat berakhir padahari Kamis. Puasanya ³tidak memakan sesuatu yang bernyawa / tidak makan ikan, daging, segala heiwan, hanya makan sayur-sayuran saja.Dalam 7 hari itu, sesudah solat fardhu, membaca surat Al-Waqiah sebanyak 25 kali. Apabila bacaan tersebut di mulai setelah sholat fardhu Subuh pada hari Jumaat pertama, maka diakhirilah pembacaan Al-Waqiah itu pada setelah fardhu Isya pada Jumaat berikutnya.Pada malam Jumat terakhir ini hendaklah membaca surah Al-Waqiahsebanyak 125 kali kemudian shlawat 1000 kali. Insya Allah tidak akan mengalami kemiskinan seumur hidup.

4.Bila orang membiasakan membaca surat ini setiap malam satu kali,maka dia dijauhkan dari kemiskinan. Bila di baca 14 kali setiap selesai solat Asar, maka akan memperoleh kekayaan yang berlimpah ruah. Jika di baca surah ini sebanyak 41 kali segala hajat yang berkaitan dengan rezeki akan terkabul.

5.Surat ini jika dibaca di sisi orang yang sedang sekaratul maut,insya Allah akan mempermudah roh keluar dari jasadnya. Jika dibacakan disisi orang sakit, diringankan sakitnya. Jika di tulis, kemudian dipakaikan kepada orang yang hendak bersalin, Insya Allah segera melahirkan dengan mudah.

6.Jika membaca surat ini sebanyak 3 kali selepas solat subuh dan 3kali selepas sholat Isya. Insya Allah dalam waktu setahun ia akan di jadikan seorang hartawan yang dermawan.
Previous
Next Post »
0 Komentar